Sinds september 2017 staat het ensemble onder leiding van Sanda Audere.

Sanda Audere begon haar muzikale opleiding toen ze op 6 jarige leeftijd aangenomen werd als leerling van de Riga Dom Choir School in Letland. Op twaalfjarige leeftijd trad ze op bij De Letse Nationale Opera in de Die Zauberflöte als één van de drie knapen. Ze heeft ook als één van de zangers van het professionele Vocaal Ensemble Putni uitvoeringen gegeven in Letland. Met hen is ze door heel Europa gereisd met uitvoeringen waarin  hedendaagse Letse klassieke muziek werd gezongen.

In 2011 startte ze met een tweede vocale muziekopleiding, waar zich vormde tot een professioneel zangeres en koordirigent. Het zelfde jaar kreeg Sanda een plaats aangeboden aan de Royal Holloway, universiteit van Londen voor een studie psychologie en muziek. Zij kreeg lessen in de kunst van het dirigeren van Rupert Gough. Ook zong ze bij het gerenommeerde Royal Holloway Chapel Choir.


Gedurende de 3 studiejaren trad zij op als een sopraansolist op in bekende concertzalen, zowel in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland. In de zelfde tijd zong zij op verschillende cd’s van het label Hyperion als soliste. Met het Royal Holloway Chapel Choir trad zij op voor zowel de Engelse koningin Eliazbeth ll, als voor de Duke  of Edinburgh.

Daarna heeft Sanda nog master musicologie aan de universiteit van Amsterdam behaald. Op dit moment zingt Sanda als zangeres in verschillende professionele ensembles en koren en werkt ze al dirigent bij een aantal koren in de omgeving van Den Haag.
Sanda verheugd zich op het werken met Vocaal Ensemble Animato.

Helaas zal Sanda ons koor per 1 januari 2019 gaan verlaten wegens gunstige ontwikkelingen in haar zangcarrière.

Laatst gewijzigd: 11-oct-18