Andere koren

www.projectkoorintermezzo.nl
Projectkoor Intermezzo in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Koorsites

http://www.zing.nl/index.asp
Website voor zangers en koren, bond die geen bond wil zijn. Meld je aan voor de gratis "Freeservice".

http://koormuziek.startpagina.nl

http://koormuziek-kamerkoren.startpagina.nl

http://www.kantoreiarchiv.de
Site met groot koorarchief, van klein koor tot groot bezette missen. Files in PDF-formaat en soms MIDI-files te downloaden.

http://www.cpdl.org
Site van Choral Public Domain Library (CPDL). Een schat aan koormuziek door de eeuwen heen, gerangschikt in diverse categorieën. Met muziekspelers (viewers) te beluisteren en alles in PDF-formaat en MIDI te downloaden. Al meer dan 8.500 werken in de 'bieb'.

http://www.icking-music-archive.org
Uitgebreide Deense site, ook in nederlands, met koormuziek (geestelijk en profaan) en instrumentale muziek. Allemaal te downloaden in PDF-formaat en MIDI.

http://www.kirchengesangsbund.ch
Site van de Zwitserse Protestant Kerken met (kerkelijke) koorzmuziek en misschien interessanter een zeer uitgebreide Linkspagina. De moeite waard !!

Muziekspelers

http://www.makemusic.com
Finale NotePad 2008 van MakeMusic kan worden gedownload van deze site.

http://www.vpmag.com/nwc
Site van NoteWorthy Composer (NWC). Hier kun je de gratis muziekviewer downloaden (Noteworthy viewer). Met deze viewer kun je op deze site en op andere, honderden muziekwerken bekijken en beluisteren, opslaan en afdrukken. Deze viewer neemt weinig ruimte in (paar MB) en is nodig als je vaak naar partituren op Internet zoekt.

http://www.sibelius.com
Hier kun je gratis Sibelius Scorch downloaden, ook een muziekspeler, in dit geval specifiek voor Sibeliusfiles. Meeste werken zijn alleen te beluisteren en te bekijken en niet te downloaden of af te drukken. Het moederprogramma wordt veel door professionals gebruikt evenals Finale.

Laatst gewijzigd: 3-may-16