Welkom op de website van Vocaal Ensemble Animato.

Vocaal ensemble Animato is een groeiend, ambitieus kamerkoor. Onder leiding van dirigent Marcell Vroeijenstijn voert het koor zeer uiteenlopende muziek uit, lopend van de renaissance tot 20ste eeuw, en van a capella tot begeleid door uiteenlopende ensembles.

Voor 2019 staan optredens op een aantal korenfestivals op het programma met muziek van Hollandse componisten van Middeleeuwen tot heden.

Klik voor een grotere versie


Concert "Van Nachtegalen en zo meer" op 19 juni 2018 in de Adriaen Janzkerk in Rotterdam Oud-IJsselmonde
Luister naar een opname van Fair Phillis

Dirigent

Na het concert "Avé Maria" met kerstmuziek uit Noord- en Oost-Europa neemt Marcell Vroeijenstijn het dirigeerstokje over van Sanda Audere, die vanwege een succesvolle zangcarrière helaas als dirigent van Animato moet stoppen.

Kerstconcert "Carols for Charity" op 21 december 2017 in de Dorpskerk te Capelle aan den IJssel

Van dit concert is de volgende opname te beluisteren:
- In dulci jubilo


Afscheidsconcert Jelle Leistra op 17 juni 2017 in de Adriaen Janzkerk te Rotterdam Oud-IJsselmonde

Van dit concert is hier de titelsong "Sing We And Chant It" te beluisteren.


Vocaal ensemble Animato staat altijd open voor nieuwe leden

Vocaal ensemble Animato is op zoek naar nieuwe stemmen om onze gelederen te versterken. Wij nodigen enthousiaste zangers uit de regio uit om zich bij ons aan te melden. Iedere kandidaat zal bij onze dirigent op afspraak voorzingen, waarna besloten wordt of definitieve deelname kan plaatsvinden en zo ja bij welke stemsoort het nieuwe lid zal worden ingedeeld. De contributie bedraagt 27,50 per maand.

Van nieuwe leden wordt verwacht:
o 100 procent enthousiasme en inzet
o een goede zangstem
o eventueel koorervaring
o in staat zijn muziek thuis zelfstandig voor te bereiden (midi-files beschikbaar)

Het koor biedt:
o een warme, enthousiaste groep collega-zangers en -zangeressen
o stemvorming als vast onderdeel van de repetitie, waarbij wordt gewerkt aan een mooie koorklank en het ontwikkelen van individuele stemmen.

Contact
Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 06-40 36 07 56 of per e-mail via bestuur@vocaalensemble-animato.nl.

Animato repeteert sinds september 2017 elke dinsdagavond van 20.00 22.00 uur in de benedenzaal van kerkgebouw De Hoeksteen, Rivierweg 15, 2903 AJ Capelle aan den IJssel. Neem even contact op met het bestuur als u een repetitie wilt bijwonen.

Vrienden
Vocaal ensemble Animato kan niet zonder uw financiële steun. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u ook bij onze vriendenkring wilt horen. Als wederdienst krijgt u korting op onze in eigen beheer georganiseerde concerten. Lees onze vriendenfolder.

Vocaal Ensemble Animato wordt gesponsord door:

Laatst gewijzigd: 12-jan-19